Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Tunisia

Durata: 9 nopti

Vezi detalii in format PDF

Destinatie: Tunisia

Durata: 9 nopti

Vezi detalii in format PDF

Itinerariu

Ziua 1 / 27.12.2018: Bucuresti – Istanbul – Tunis – Hammamet

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 07:55 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines TK 1044 (09:55 / 12:25) de unde se va pleca spre Tunis cu zborul TK 663 (14:30 / 15:30). Din Tunis, capitala tarii amplasata la aprox. 10 km fata de coasta marii Mediterane, vom fi transferati pentru cazare in Hammamet, celebra statiune situata in partea de est a Capului Bon. Dupa-amiaza libera pentru a ne relaxa pe plaja, pentru a descoperi gradinile exotice, pentru a ne plimba prin bazaruri sau pentru a explora pe cont propriu statiunea care a fost pana pe la inceputul sec. al XX-lea un sat pescaresc, pana cand George Sebastian, un milionar roman, a hotarat sa-si construiasca pe plaja de aici o vila ca resedinta de vacanta pe care a numit-o Sebastian. La scurt timp dupa acesta au inceput sa soseasca personalitati din intreaga lume, printre care Andre Gide, Winston Churchill sau Paul Klee. Cina si cazare in Hammamet la Hotel Sentido Le Sultan 4* (sau similar).

Ziua 2 / 28.12.2018: Hammamet – El Djem – Gabes – Matmata – Douz

Mic dejun. Plecare spre El Djem, unde vom vizita al treilea amfiteatru ca marime si cel mai bine conservat din lume. Este cunoscut faptul ca amfiteatrul a fost construit intre anii 230 si 238 la comanda oficialului imperial Gordian si ca la vremea respectiva putea gazdui peste 30.000 de spectatori, insa motivul pentru care un edificiu de o asemenea capacitate a fost construit in aceasta zona teoretic fara importanta pentru Imperiul Roman este inca un mister pentru arheologi. In anul 238 Gordian s-a sinucis, iar edificiul a ramas neterminat, dar a fost extrem de bine conservat pana in zilele noastre. Aici, spre deosebire de Coloseumul de la Roma, veti putea pasi in arena care in antichitate a fost scena de lupta a gladiatorilor si veti putea vizita incaperile din subteran in care gladiatorii asteptau intrarea in arena. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Gabes, considerat a fi poarta tunisiana catre sud, o oaza de verdeata langa mare, care dateaza din timpul fenicienilor. Pe aceste locuri, colonistii veniti din Fenicia au construit un oras satelit al marii Cartagina. Romanii au sprijinit dezvoltarea orasului chiar dupa caderea Cartaginei, folosindu-l ca centru de export al cerealelor si fructelor catre Roma. Ne vom deplasa apoi catre Matmata, unde vom vizita zona renumitelor locuinte troglodite. Cunoscuta pentru peisajul selenar, Matmata este poate cea mai renumita zona din Desertul Sahara, datorita berberilor care au decis sa locuiasca aici in case sapate in pamant. In realitate, construite dupa modelul vilelor romane, aceste case pastreaza o temperatura medie de 22o C de-a lungul anului, indiferent de temperaturile extreme ale desertului, prea ridicate vara sau prea scazute iarna. Locul, de un pitoresc aparte, l-a inspirat pe Steven Spielberg care a filmat aici scene din filmul Indiana Jones. Optional, plimbare pe camila, o experienta de aproximativ o ora, in care veti simti cu adevarat Desertul Sahara cu dunele sale nesfarsite de nisip. Cina si cazare in Douz la Hotel Sahara Douz 4* (sau similar).

Ziua 3 / 29.12.2018: Douz – Chott el Jerid – Tozeur

Mic dejun. Dimineata vom porni spre Chott El Djerid, cel mai mare lac sarat secat din Nordul Africii. Cu o suprafata de aprox. 5000 km², aceasta depresiune inchisa, este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Tunisia cu peisaje care se schimba de la un kilometru la altul si de la o ora la alta, lumina creand pe straturile de sare culori si umbre roz, verzi, bleu si albe, transformand lacul intr-o experienta la granita dintre real si imaginar. Oprire pentru fotografii. Traseul zilei ne va purta spre Tozeur cu cei 250 acri de pomi care produc unele dintre cele mai bune fructe din Tunisia. Vom vizita ecomuzeul "Eden Palm", o veche plantatie de palmieri si plimbare cu trasura in medina din Tozeur recunoscuta pentru arhitectura traditionala, mestesuguri, dar si pentru felul primitor al locuitorilor. Cu sute de palmieri, oaza din Tozeur este cea mai mare din Tunisia, curmalele de aici fiind cunoscute in intrega lume. Inca din antichitate, purtand denumirea de Tusuros, oaza a fost un important punct de trecere al caravanelor care strabateau desertul. Vom porni apoi cu jeepurile pana la renumitul Ong Jemel unde vom recunoaste decorul natural din Razboiul Stelelor. Dupa vizite ne vom intoarce in Tozeur. Cina si cazare la Hotel Ras El Ain Tozeur 4* (sau similar).

Ziua 4 / 30.12.2018: Tozeur – Oasis Mountains – Tozeur

Mic dejun. Dimineata vom porni cu jeepurile pana la oazele Tamerza si Chebika cu superbele lor cascade naturale. La marginea oazelor se afla linia de fortificatie care traversa tot sudul Magrebului din Libia si pana in Maroc. Excursia va continua pana la renumitul canion Mides, unde vom face o oprire pentru a admira peisajul. In aceasta aventura vom vedea dunele Lariguett, unde s-au filmat scene din filmele Pacientul Englez. Dupa-amiaza vom vizita centrul si medina din Tozeur. Intoarcere in Tozeur pentru cina si cazare la Hotel Ras El Ain Tozeur 4* (sau similar).

Ziua 5 / 31.12.2018: Tozeur – Gafsa – Kairouan – Sousse

Mic dejun. Vom incepe ziua cu deplasarea prin Gafsa spre Kairouan, fosta capitala a Maghrebului, al IV-lea oras ca importanta religioasa in lumea islamica dupa Mekka, Medina si Ierusalim. Orasul Kairouan a fost fondat de renumitul general arab Okba Ibn Nafa, care la sfarsitul sec. al VII-lea a cucerit in numele Islamului tot teritoriul nordului Africii. Denumirea de Kairouan provine de la cuvantul Kairwan, care se traduce din limba araba ca baza militara. Desi acesta era scopul initial, orasul a devenit in scurt timp unul dintre cele mai importante centre ale vremii, astfel ca in sec. al X-lea rivaliza cu orase precum Cairo, Damasc sau Cordoba, atat in fumusete cat si ca importanta culturala. In zilele noastre orasul este capitala guvernoratului cu acelasi nume, fiind renumit pentru maiestria cu care sunt tesute covoarele, dar si pentru un deliciu culinar numit Makroud, o prajitura cu pasta de curmale. Vom vizita marea Moschee Sidi Okba, un adevarat punct de reper pentru arhitectura islamica, fosta scoala religioasa din sec. al XVII-lea, bazinele Aghlabite, prin care apa era adusa in oras, reprezentand unele dintre cele mai importante elemente locale de inginerie hidraulica din Evul Mediu, Mausoleul Sidi Sahib, locul in care se afla ramasitele pamantesti ale unuia dintre prietenii profetului Mohamed si bazarul medinei unde vom vedea faimoasele covoare de Kairouan. Cina de Anul Nou si cazare in Sousse la Hotel Sousse Palace 5* (sau similar). La Multi Ani 2019!

Ziua 6 / 01.01.2019: Sousse

Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale in Sousse. Cina si cazare la Hotel Sousse Palace 5* (sau similar).

Ziua 7 / 02.01.2019: Sousse – Monastir – Port El Kantaoui – Sousse

Mic dejun. Dimineata ne vom deplasa spre Monastir unde vom vizita Mausoleul lui Habib Bourghiba, primul presedinte al Tunisiei. Orasul Monastir este supranumit poarta paradisului, iar la inceputul dominatiei arabe, acesta era compus dintr-o serie de fortarete ale caror ziduri sunt astazi intr-o perfecta stare de conservare. Vom vizita, de asemenea Ribatul din Monastir, aceasta fiind cea mai veche si cea mai importanta lucrare de aparare care a fost construita de-a lungul coastei nord-africane de catre cuceritorii arabi in primele zile ale islamului. Fondata in anul 796, aceasta cladire a suferit cateva modificari in perioada medievala. Initial, a format un patrulater si apoi a fost compus din patru cladiri care dadeau in doua curti interioare. O scara in spirala de circa o suta de trepte duce la turnul de veghe de la varful caruia vizitatorii pot admira o priveliste superba asupra orasului Monastir si a marii. In timpul verii, Ribat gazduieste diverse evenimente care fac parte din festivalul international din Monastir. Ne vom deplasa apoi catre El Kantaoui, un sat turistic pitoresc cu plaje superbe si arhitectura traditionala, un complex construit in jurul unui port modern pentru iahturi. Cina si cazare la Hotel Sousse Palace 5* (sau similar).

Ziua 8 / 03.01.2019: Sousse – Hammamet – Nabeul – Hammamet

Mic dejun. Plecare spre Hammamet, "St. Tropez-ul tunisian", un oras-statiune in nordul Tunisiei, pe coasta Marii Mediterane in partea de sud est a peninsulei Cap Bon din regiunea Nabeul si la o distanta de 60 km de capitala Tunis. De la inceputul sec. al XX-lea, Hammamet a devenit o statiune apreciata de turisti datorita plajelor sale intinse. Ca majoritatea oraselor tunisiene si Hammamet-ul are o medina inconjurata de fortificatii datand din sec. al XV-lea, o fortareata si nelipsitul souk. Dupa-amiaza vom vizita Nabeul, “capitala” locala a ceramicii. Intoarcere in Hammamet pentru cina si cazare la Hotel Sentido Le Sultan 4* (sau similar).

Ziua 9 / 04.01.2019: Hammamet – Tunis – Cartagina – Sidi Bou Said – Hammamet

Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Tunis, a carui istorie dateaza din vremuri antice, atunci cand in urma cu aprox. 3000 de ani a fost fondata asezarea feniciana Tunes, apartinand statului Cartaginez. Ocuparea acestor teritorii in anul 695 de catre arabi si construirea canalului care leaga asezarea de mare, a dus la dezvoltarea capitalei, Tunis-ul devenind astfel oras-port. Vom vizita Muzeul Bardo unde vom gasi una dintre cele mai importante colectii de mozaicuri din lume, dupa care vom porni intr-o calatorie fascinanta prin medina din Tunis, vechiul oras cu stradute inguste in care vom putea descoperi frumoasele magazine ale artizanilor locali. In limba araba, “souk” inseamna piata, iar “medina”, oras, care in zilele noastre este inca locuita fiind in acelasi timp si un enorm loc pentru cumparaturi traditionale. In continuarea zilei ne vom  deplasa spre Cartagina, oras dezvoltat dintr-o colonie feniciana din primul mileniu i.Hr. intr-o capitala superba a unui mare imperiu. Astazi numele de Cartagina este purtat de cartierul de lux al orasului Tunis, unde se afla si Palatul Prezidential. Cartagina a fost intemeiata de catre negustorii fenicieni in anul 814 i.Hr. si conform legendei, de catre printesa Dido (sau Elisa), sora lui Pigmalion. Cetatea a avut o istorie tumultoasa, fiind cucerita de toate marile puteri ale vremurilor, printre care ii putem enumera pe romani, vandali, bizantini, arabi si turci. Desi a fost ravnita, disputata si chiar rasa de pe fata pamantului in sec. al II-lea i.Hr., cetatea a fost reconstruita ori de cate ori a fost necesar controlul Africii de Nord dintr-un singur loc. Colonia a ajuns sa aiba o mare importanta economica, ce rivaliza cu cea a metropolelor feniciene. Intre anii 650 - 308 i.Hr. forma de guvernamant a fost monarhia, iar intre anii 308 - 146 i.Hr., a fost republica oligarhica condusa de un senat cartaginez. In jurul ei s-a format un adevarat imperiu, cea mai mare forta maritima din Mediterana Occidentala pana la Razboaiele Punice cu Republica Romana. Vom vizita vechiul port, baia antonina si teatrul. La intoarcerea spre hotel vom face o scurta oprire in satul maur Sidi Bou Said cu casutele sale albe cu albastru care pastreaza farmecul si linistea din trecut. Timp liber pentru a savura o cafea sau pentru a va plimba pe stradutele pitoresti. Intoarcere in Hammamet pentru cina si cazare la Hotel Sentido Le Sultan 4* (sau  similar).

Ziua 10 / 05.01.2019: Hammamet – Tunis – Istanbul – Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Tunis pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 662 (11:10 / 15:55), de unde se va pleaca spre Bucuresti cu zborul TK 1045 (19:50 / 20:05).

Ziua 1 / 27.12.2018: Bucuresti – Istanbul – Tunis – Hammamet

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 07:55 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines TK 1044 (09:55 / 12:25) de unde se va pleca spre Tunis cu zborul TK 663 (14:30 / 15:30). Din Tunis, capitala tarii amplasata la aprox. 10 km fata de coasta marii Mediterane, vom fi transferati pentru cazare in Hammamet, celebra statiune situata in partea de est a Capului Bon. Dupa-amiaza libera pentru a ne relaxa pe plaja, pentru a descoperi gradinile exotice, pentru a ne plimba prin bazaruri sau pentru a explora pe cont propriu statiunea care a fost pana pe la inceputul sec. al XX-lea un sat pescaresc, pana cand George Sebastian, un milionar roman, a hotarat sa-si construiasca pe plaja de aici o vila ca resedinta de vacanta pe care a numit-o Sebastian. La scurt timp dupa acesta au inceput sa soseasca personalitati din intreaga lume, printre care Andre Gide, Winston Churchill sau Paul Klee. Cina si cazare in Hammamet la Hotel Sentido Le Sultan 4* (sau similar).

Ziua 2 / 28.12.2018: Hammamet – El Djem – Gabes – Matmata – Douz

Mic dejun. Plecare spre El Djem, unde vom vizita al treilea amfiteatru ca marime si cel mai bine conservat din lume. Este cunoscut faptul ca amfiteatrul a fost construit intre anii 230 si 238 la comanda oficialului imperial Gordian si ca la vremea respectiva putea gazdui peste 30.000 de spectatori, insa motivul pentru care un edificiu de o asemenea capacitate a fost construit in aceasta zona teoretic fara importanta pentru Imperiul Roman este inca un mister pentru arheologi. In anul 238 Gordian s-a sinucis, iar edificiul a ramas neterminat, dar a fost extrem de bine conservat pana in zilele noastre. Aici, spre deosebire de Coloseumul de la Roma, veti putea pasi in arena care in antichitate a fost scena de lupta a gladiatorilor si veti putea vizita incaperile din subteran in care gladiatorii asteptau intrarea in arena. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Gabes, considerat a fi poarta tunisiana catre sud, o oaza de verdeata langa mare, care dateaza din timpul fenicienilor. Pe aceste locuri, colonistii veniti din Fenicia au construit un oras satelit al marii Cartagina. Romanii au sprijinit dezvoltarea orasului chiar dupa caderea Cartaginei, folosindu-l ca centru de export al cerealelor si fructelor catre Roma. Ne vom deplasa apoi catre Matmata, unde vom vizita zona renumitelor locuinte troglodite. Cunoscuta pentru peisajul selenar, Matmata este poate cea mai renumita zona din Desertul Sahara, datorita berberilor care au decis sa locuiasca aici in case sapate in pamant. In realitate, construite dupa modelul vilelor romane, aceste case pastreaza o temperatura medie de 22o C de-a lungul anului, indiferent de temperaturile extreme ale desertului, prea ridicate vara sau prea scazute iarna. Locul, de un pitoresc aparte, l-a inspirat pe Steven Spielberg care a filmat aici scene din filmul Indiana Jones. Optional, plimbare pe camila, o experienta de aproximativ o ora, in care veti simti cu adevarat Desertul Sahara cu dunele sale nesfarsite de nisip. Cina si cazare in Douz la Hotel Sahara Douz 4* (sau similar).

Ziua 3 / 29.12.2018: Douz – Chott el Jerid – Tozeur

Mic dejun. Dimineata vom porni spre Chott El Djerid, cel mai mare lac sarat secat din Nordul Africii. Cu o suprafata de aprox. 5000 km², aceasta depresiune inchisa, este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Tunisia cu peisaje care se schimba de la un kilometru la altul si de la o ora la alta, lumina creand pe straturile de sare culori si umbre roz, verzi, bleu si albe, transformand lacul intr-o experienta la granita dintre real si imaginar. Oprire pentru fotografii. Traseul zilei ne va purta spre Tozeur cu cei 250 acri de pomi care produc unele dintre cele mai bune fructe din Tunisia. Vom vizita ecomuzeul "Eden Palm", o veche plantatie de palmieri si plimbare cu trasura in medina din Tozeur recunoscuta pentru arhitectura traditionala, mestesuguri, dar si pentru felul primitor al locuitorilor. Cu sute de palmieri, oaza din Tozeur este cea mai mare din Tunisia, curmalele de aici fiind cunoscute in intrega lume. Inca din antichitate, purtand denumirea de Tusuros, oaza a fost un important punct de trecere al caravanelor care strabateau desertul. Vom porni apoi cu jeepurile pana la renumitul Ong Jemel unde vom recunoaste decorul natural din Razboiul Stelelor. Dupa vizite ne vom intoarce in Tozeur. Cina si cazare la Hotel Ras El Ain Tozeur 4* (sau similar).

Ziua 4 / 30.12.2018: Tozeur – Oasis Mountains – Tozeur

Mic dejun. Dimineata vom porni cu jeepurile pana la oazele Tamerza si Chebika cu superbele lor cascade naturale. La marginea oazelor se afla linia de fortificatie care traversa tot sudul Magrebului din Libia si pana in Maroc. Excursia va continua pana la renumitul canion Mides, unde vom face o oprire pentru a admira peisajul. In aceasta aventura vom vedea dunele Lariguett, unde s-au filmat scene din filmele Pacientul Englez. Dupa-amiaza vom vizita centrul si medina din Tozeur. Intoarcere in Tozeur pentru cina si cazare la Hotel Ras El Ain Tozeur 4* (sau similar).

Ziua 5 / 31.12.2018: Tozeur – Gafsa – Kairouan – Sousse

Mic dejun. Vom incepe ziua cu deplasarea prin Gafsa spre Kairouan, fosta capitala a Maghrebului, al IV-lea oras ca importanta religioasa in lumea islamica dupa Mekka, Medina si Ierusalim. Orasul Kairouan a fost fondat de renumitul general arab Okba Ibn Nafa, care la sfarsitul sec. al VII-lea a cucerit in numele Islamului tot teritoriul nordului Africii. Denumirea de Kairouan provine de la cuvantul Kairwan, care se traduce din limba araba ca baza militara. Desi acesta era scopul initial, orasul a devenit in scurt timp unul dintre cele mai importante centre ale vremii, astfel ca in sec. al X-lea rivaliza cu orase precum Cairo, Damasc sau Cordoba, atat in fumusete cat si ca importanta culturala. In zilele noastre orasul este capitala guvernoratului cu acelasi nume, fiind renumit pentru maiestria cu care sunt tesute covoarele, dar si pentru un deliciu culinar numit Makroud, o prajitura cu pasta de curmale. Vom vizita marea Moschee Sidi Okba, un adevarat punct de reper pentru arhitectura islamica, fosta scoala religioasa din sec. al XVII-lea, bazinele Aghlabite, prin care apa era adusa in oras, reprezentand unele dintre cele mai importante elemente locale de inginerie hidraulica din Evul Mediu, Mausoleul Sidi Sahib, locul in care se afla ramasitele pamantesti ale unuia dintre prietenii profetului Mohamed si bazarul medinei unde vom vedea faimoasele covoare de Kairouan. Cina de Anul Nou si cazare in Sousse la Hotel Sousse Palace 5* (sau similar). La Multi Ani 2019!

Ziua 6 / 01.01.2019: Sousse

Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale in Sousse. Cina si cazare la Hotel Sousse Palace 5* (sau similar).

Ziua 7 / 02.01.2019: Sousse – Monastir – Port El Kantaoui – Sousse

Mic dejun. Dimineata ne vom deplasa spre Monastir unde vom vizita Mausoleul lui Habib Bourghiba, primul presedinte al Tunisiei. Orasul Monastir este supranumit poarta paradisului, iar la inceputul dominatiei arabe, acesta era compus dintr-o serie de fortarete ale caror ziduri sunt astazi intr-o perfecta stare de conservare. Vom vizita, de asemenea Ribatul din Monastir, aceasta fiind cea mai veche si cea mai importanta lucrare de aparare care a fost construita de-a lungul coastei nord-africane de catre cuceritorii arabi in primele zile ale islamului. Fondata in anul 796, aceasta cladire a suferit cateva modificari in perioada medievala. Initial, a format un patrulater si apoi a fost compus din patru cladiri care dadeau in doua curti interioare. O scara in spirala de circa o suta de trepte duce la turnul de veghe de la varful caruia vizitatorii pot admira o priveliste superba asupra orasului Monastir si a marii. In timpul verii, Ribat gazduieste diverse evenimente care fac parte din festivalul international din Monastir. Ne vom deplasa apoi catre El Kantaoui, un sat turistic pitoresc cu plaje superbe si arhitectura traditionala, un complex construit in jurul unui port modern pentru iahturi. Cina si cazare la Hotel Sousse Palace 5* (sau similar).

Ziua 8 / 03.01.2019: Sousse – Hammamet – Nabeul – Hammamet

Mic dejun. Plecare spre Hammamet, "St. Tropez-ul tunisian", un oras-statiune in nordul Tunisiei, pe coasta Marii Mediterane in partea de sud est a peninsulei Cap Bon din regiunea Nabeul si la o distanta de 60 km de capitala Tunis. De la inceputul sec. al XX-lea, Hammamet a devenit o statiune apreciata de turisti datorita plajelor sale intinse. Ca majoritatea oraselor tunisiene si Hammamet-ul are o medina inconjurata de fortificatii datand din sec. al XV-lea, o fortareata si nelipsitul souk. Dupa-amiaza vom vizita Nabeul, “capitala” locala a ceramicii. Intoarcere in Hammamet pentru cina si cazare la Hotel Sentido Le Sultan 4* (sau similar).

Ziua 9 / 04.01.2019: Hammamet – Tunis – Cartagina – Sidi Bou Said – Hammamet

Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Tunis, a carui istorie dateaza din vremuri antice, atunci cand in urma cu aprox. 3000 de ani a fost fondata asezarea feniciana Tunes, apartinand statului Cartaginez. Ocuparea acestor teritorii in anul 695 de catre arabi si construirea canalului care leaga asezarea de mare, a dus la dezvoltarea capitalei, Tunis-ul devenind astfel oras-port. Vom vizita Muzeul Bardo unde vom gasi una dintre cele mai importante colectii de mozaicuri din lume, dupa care vom porni intr-o calatorie fascinanta prin medina din Tunis, vechiul oras cu stradute inguste in care vom putea descoperi frumoasele magazine ale artizanilor locali. In limba araba, “souk” inseamna piata, iar “medina”, oras, care in zilele noastre este inca locuita fiind in acelasi timp si un enorm loc pentru cumparaturi traditionale. In continuarea zilei ne vom  deplasa spre Cartagina, oras dezvoltat dintr-o colonie feniciana din primul mileniu i.Hr. intr-o capitala superba a unui mare imperiu. Astazi numele de Cartagina este purtat de cartierul de lux al orasului Tunis, unde se afla si Palatul Prezidential. Cartagina a fost intemeiata de catre negustorii fenicieni in anul 814 i.Hr. si conform legendei, de catre printesa Dido (sau Elisa), sora lui Pigmalion. Cetatea a avut o istorie tumultoasa, fiind cucerita de toate marile puteri ale vremurilor, printre care ii putem enumera pe romani, vandali, bizantini, arabi si turci. Desi a fost ravnita, disputata si chiar rasa de pe fata pamantului in sec. al II-lea i.Hr., cetatea a fost reconstruita ori de cate ori a fost necesar controlul Africii de Nord dintr-un singur loc. Colonia a ajuns sa aiba o mare importanta economica, ce rivaliza cu cea a metropolelor feniciene. Intre anii 650 - 308 i.Hr. forma de guvernamant a fost monarhia, iar intre anii 308 - 146 i.Hr., a fost republica oligarhica condusa de un senat cartaginez. In jurul ei s-a format un adevarat imperiu, cea mai mare forta maritima din Mediterana Occidentala pana la Razboaiele Punice cu Republica Romana. Vom vizita vechiul port, baia antonina si teatrul. La intoarcerea spre hotel vom face o scurta oprire in satul maur Sidi Bou Said cu casutele sale albe cu albastru care pastreaza farmecul si linistea din trecut. Timp liber pentru a savura o cafea sau pentru a va plimba pe stradutele pitoresti. Intoarcere in Hammamet pentru cina si cazare la Hotel Sentido Le Sultan 4* (sau  similar).

Ziua 10 / 05.01.2019: Hammamet – Tunis – Istanbul – Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Tunis pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 662 (11:10 / 15:55), de unde se va pleaca spre Bucuresti cu zborul TK 1045 (19:50 / 20:05).