Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit Tunisia - " Aventura si Cultura"


Descriere

Destinatie: Tunisia

Durata: 7 nopti

ZIUA 1 | Sosire în Tunisia


Sosire în Aeroportul Internațional Monastir Habib Bourguiba. După îndeplinirea formalităților necesare și întâlnirea cu reprezentantul local, se va face transferul către Hammamet. Cazare în hoteluri de 5* și 4* cu regim de masă All Inclusive.

ZIUA 2 | Tunis & Cartagina (aprox. 165 km)

  După micul dejun ne îndreptăm către unele dintre cele mai reprezentative ruine ale civilizației feniciene, Cartagina. Un oraș antic al cărui nume plin de rezonanță istorică ne poartă de la faimoasa epopee a lui Vergiliu la vechi legende, a renăscut din propria-i cenușă. Întemeiat de fenicieni, orașul a înflorit timp de secole, numele său fiind legat de războaiele punice și de vestitul general Hannibal. Asediat mai apoi și distrus din temelii de romani, datorită poziței sale strategice de-a lungul rutelor comerciale din Africa, aceștia au reconstruit orașul 24 de ani mai târziu. Paginile mai târzii ale istoriei cartagineze, vorbesc de o cucerire a ei de către vandalii creștini, urmați de bizantini și mai apoi de arabi. Aceste din urmă popoare, nu au lăsat nimic moștenire ci doar au distrus orașul, ducând la ruinele de astăzi. Parte a patrimoniului mondial UNESCO, astăzi pot fi observate: Sanctuaire Punique, locația zeilor și un important loc de sacrificiu (indicate printr-un mozaic), cisternele de apă, băi romane, ruine ale locuințelor și vilelor, teatrul lui Hadrian (astăzi funcțional) precum și portul naval. După cum spune istoricul Hilaire Belloc „ Cartagina nu a dorit să creeze, ci numai să îmbucure: de aceea nu ne-a lăsat nimic”.

Satul de pe stâncă, Sidi Bou Said, se înalță falnic la capătul Cartaginei. Legenda localității este strâns legată de Sf. Ludovic iar casele atrăgătoare și locația uimitoare, ce domină Golful Tunisului, constituie o destinație recompensatoare după șirul de vestigii istorice asupra cărora veghează. Aici aveți ocazia să decoperiți modul de viață autentic tunisian.

După masa de prânz, programul continuă cu vizitarea Medinei din Tunis. Capitala Tunisiei are una dintre cele mai interesante medine din lumea arabă.Construit în anul 698, astăzi orașul vechi este învăluit în exotismul tradițional. Aici, pe lângă tarabele unde se practică comerțul autentic, veți întâlni nenumărate edificii reprezentative, printre care Dar El Bey (fost palat al beilor, astăzi sediul Ministerului Afacerilor Externe), Moscheea Zitouna, Primăria, Colegiul Sadiki, Mareea Moschee, Palatul Dar Ben Abdallah, Mausoleul Tourbet el Bey etc. De menționat sunt și Souk-urile și băile tradiționale turcești cum ar fi Hammam Sahib et Tabe sau Hamam Nahaj el Besha.

Spre seară, ne întoarcem la hotel în Hammamet.

 

ZIUA 3 | Dougga (aprox. 362 km)

  Micul dejun. Prima oprire a acestei zile este Zaghouan. Nu degeaba, sursa care a alimentatat apeductul antic al Cartaginei, este cunoscut ca si cel mai revigorant oraș din Tunisia. Acesta se înalță semeț pe câmpia fertilă, cu numeroase fântâni întâlnite la fiecare răspântie. Aici, vom vizita Templul Roman al Apelor, datând din vremea lui Hadrian. În realitate, acesta era o fântână romană tipică, construită în jurul unui izvor care țâșnea din stâncă.

Următorul obiectiv de pe lista de astăzi este situl roman Thuburbo Majus, ce se bucură de o așezare magnifică, localizat parțial într-o depresiune și extinzându-se pe un deal. Deși înainte de romani, așezarea a fost ocupată de berberi și mai apoi de  fenicieni, rămășițele datează din vremuri imperiale și sunt tipice pentru un oraș roman din Africa de Nord. Printre principalele puncte de atracție merită menționate: Capitoliul, Forul, Agora, Templul lui Mercur, Băile de Iarnă, Palaestra Petroniei, Băile de Vară și rămășițele abia sesizabile ale unui amfiteatru.

Drumul nostru continuă cu vizitarea unui adevărat oraș al templelor și anume Dougga. Datând din secolul IV î. Hr., Dougga, prin străzile sale șerpuitoare, este foarte diferită de orașele romane tipice, care tind să fie plane. Primul dintre monumentele întâlnite aici este Teatrul, urmat de Tempul lui Saturn. Urmează Templul Pietății Augustine și ca un exemplu al vechimii unei fundații religioase, suprapuse de o alta, aproape de ruinele unei moschei se ridică Templul Sorții. De menționat este și Piața Vânturilor, ce își ia numele de la „compasul vânturilor”, o inscripție lată de 8 m în pavaj, care numește toate cele 12 vânturi. Alt edificiu de acest tip ce poate fi observat aici este Templul Capitoliului care este de departe cea mai impunătoare construcție. Bogăția orașului Dougga a fost reflectată de numeroasele vile luxoase, ale căror mozaicuri au fost duse în Sala Dougga din muzeul Bardo.  După masa de prânz, ne vom îndrepta către Sousse. Cazare în Sousse, în hoteluri de 4* cu regim de masă all inclusive.

Programul continuă cu o excursie de 3 zile în Sahara, cel mai mare deșert uscat al Terrei.

ZIUA 4 | Sahara, prima zi (El Jem – Sfax – Matmata - Douz) – aprox. 459 km

Mic dejun. Ziua debutează cu o vizită la uimitorul Amfiteatru Roman El Jem unul dintre cele mai extrordinare spectacole oferite de Tunisia. Deși nu s-a păstrat la fel de bine ca cel din Roma, datorită așezării sale incompatibile, impactul este cu atât mai uimitor. Lupte cu gladiatori, execuții, curse de carete  și nu numai au contribuit la măreția de altă dată a edificiului.

Urmează traversarea orașului Sfax, al doilea oraș ca mărime din țară, pentru a vedea cea mai mare plantație de măslini. Hornurile industriale mai degrabă decât minaretele anunță apropierea acestuia. Bogat în industriile sale și datorită portului, orașul joacă un rol de lider economic pentru exportul de ulei de măsline.

Drumul nostru continuă cu Matmata, o regiune unde cele mai intense culori oferă peisajului selenar un aspect spectaculos. Nici nu e de mirare că locul a fost ales ca unul dintre platourile de filmare al celebrei serii Star Wars. Pe lângă casele troglodite de aici, se remarcă și așezarea berberă pe care o vom vizita. Masa de prânz în Matmata. Excursia continuă cu Douz, prima poartă de intrare în Sahara unde veți putea admira splendoarea deșertului și a dunelor de nisip. Tot aici, aveți posiblitatea de a efectua o excursie în deșert, călare pe cămilă. Aceasta nu este inclusă, costul ei fiind de aproximativ 25 euro.

Cazare în Douz la hoteluri de 4*. Opțional, contra unui cost suplimentar, cină tunsiană la cort cu folclor tradițional.

 

ZIUA 5 | Sahara, ziua 2 (Tozeur – Chott el Jerid) – aprox. 129 km

Ziua de astăzi o dedicăm unui ținut al stâncilor roz. Ne vom îndrepta către Tozeur unde vom întâlni plantații luxuriante de palmieri, dune de nisip, izvoare montane și lacuri sărate cristaline. Vom face o oprire la Chott El Jerid, cel mai mare lac sărat din Tunisia. Fiind secat, acesta beneficiază de apă doar în urma unei ploi torențiale, dar oferă în schimb un spectacol cromatic deosebit precum și cunoscutul miraj Fata Morgana.

Ajunși la Tozeur, vom face o plimbare cu trăsura prin cea mai mare plantație de palmieri de curmal din regiune. Aici, un sfert de milion de palmieri alcătuiesc o priveliște formidabilă. Urmează masa de prânz și cazarea în hoteluri de 4* și 5* în Tozeur. După-amiază timp liber. Opțional puteți vizita parcul Eden Palm (cost suplimentar, aproximativ 25 de euro), un complex centrat pe cultura curmalilor. Seara, opțional cină tunisiană la cort cu folclor tradițional.

ZIUA 6 | Sahara, ziua 3 (Chebika – Tamerza – Kairouan) – aprox. 362 km

Ziua debutează cu vizitarea oazelor montane Chebika și Tamerza, cu mașini Toyota 4 x 4. Oazele montane erau, asemeni corespondentelor lor din deșert, determinate de forța apei. Majoritatea se află în râpe și trecătoare înguste. Chebika este situată în jurul unui pârâu care formează o cascadă pe stânca din apropierea vechii așezări. Tamerza este geamăna ei, cu un pârâu și o cascadă la fel de atrăgătoare. Cunoscute în vremurile romane ca Ad Turres și respectiv Ad Speculum, erau ca și azi, unele dintre cele mai frumoase avanposturi.

Urmează o vizită la unul dintre platourile de filmare Star Wars, Mos Espa, un loc bizar, abandonat, cu multe decoruri lăsate în urmă. Pentru masa de prânz ne vom îndrepta către localitatea Gafsa. Drumul continuă cu Kairouan, un oraș vechi al moscheilor și al unei industrii prospere a țesutului fiind cea mai populară excursie din stațiunile de pe coastă. O vizită aici, promite dulciuri și covoare fermecate. De menționat este moștenirea islamică a acestui oraș ca fiind una puternică, acesta constituind încă din cele mai vechi timpuri, un centru religios important. Kairouan este cotat ca al patrulea oraș sfânt din lumea musulmană, după Mecca, Medina și Ierusalim.

Retur la Sousse/Monastir și cazare în hoteluri de 4* cu regim de masa all inclusive.

ZIUA 7 | Monastir - Sousse - Port El Kantaoui (aprox. 62, 3 km)

După micul dejun, pornim spre Monastir, și ne începem ziua cu o vizită la Mausoleul lui Habib Bouguiba, un memento al sistemului politic tunisian. Habib a fost primul președinte tunisian, considerat parintele natiunii moderne. Impresionantul edificiu, cu domuri aurite și verzi și minarete cu vârfuri de aur se ivește deasupra unui cimitir cu pietre funerare albe modeste și koubbas.  

Ne întoarcem în Sousse, unul dintre puținele orașe nord-africane ce se poate lăuda cu o istorie atât de complexă. Pentru a-i afla povestea ne îndreptăm către medina orașului. Aici printre obiective se remarcă Ribatul (unul dintre cele mai conservate fortărețe religiase din Africa de Nord)  precum și Marea Moschee cu ale sale ziduri fotificate. Vom lua prânzul la hotel și ne vom îndrepta spre Port El Kantaoui, un loc cu un șarm aparte. Construit în jurului unui port modern care adăpostește nenumărate yachturi, acesta este un loc boem cu un stil andaluz pregnant, perfect pentru o plimbare de după-amiază pe promenada pietruită.

Retur la hotel în Sousse/Monastir.

 ZIUA 8 | Check-out și transfer către Aeorportul Monastir.

 

Atracțiile circuitului

Țara curmalului și iasomiei, Tunisia este o destinație încântătoare ce îmbină valori africane, arabe și mediteraneene toate în armonie cu a sa cultură islamică. Cu tradiții și vestigii, amprente a multor civilizații seculare, cu plaje exotice și deșert arid, cu orașe pitorești și sate autentice, este o destinație ce are multe de oferit.

Itinerariu:

Monastir – Hammamet - Cartagina – Sidi Bou Said – Tunis – Zaghouan - Thuburbo Majus – Dougga – El Jem – Sfax – Matmata – Douz – Tozeur – Chebikha – Tamerza – Monastir – Sousse – Port El Kantaoui – Monastir

 

TARIFUL INCLUDE:

-transport cu autocar cu aer condiţionat

-cazare la hoteluri de 4* sau 5* cu tip de masa demipensiune si all inclusive

-prânz în restaurante prestabilite de pe traseu

-taxă de intrare la monumentele incluse în program

-ghid vorbitor de limba română

 

TARIFUL NU INCLUDE:

-băuturi alcoolice / non alcoolice pe durata circuitului

-fotografierea monumentelor

-plimbare cu cămila : ~ 25 euro / persoană

-plimbare cu Land Rover 4x4 pentru a vizita oaza montană Chebika şi locaţia în care s-a filmat Star Wars

-alte activităţi în deşertul Sahara, precum: moto quad, cina tradiţională, turul oazei cu trăsura

 
Principalele puncte de atracție


Ziua 1

· Sosire pe Aeroportul Monastir

· Întâmpinare la aeroport și transfer către Hammamet

· Cazare în hoteluri de 5* sau 4* cu regim de masă All Inclusive

Ziua 2

· Excursie Tunis & Cartagina, cu următoarele vizite:

- Orașul antic Cartagina

- Sidi Bou Said

- Masa de prânz inclusă (băuturile nu sunt incluse)

- Orașul vechi din Tunis (Medina)

- Întoarcere la hotel în Hammamet

Ziua 3

· Excursie Dougga, cu următoarele vizite:

- Zaghouan, unde veți avea ocazia să observați Templul Roman al Apei

- Thuburbo Majus

- Dougga

- Masa de prânz inclusă (băuturile nu sunt incluse)

- Returul se va face în regiunea Sousse, cazare în hoteluri de 4*, cu regim de masă All Inclusive

Ziua 4

· Excursie Sahara (3 zile)

Prima zi, vizite la:

- Amfiteatrul Roman El Jem

- Traversarea orașului Sfax (al doilea ca mărime din Tunisia) pentru a vedea cea mai mare plantație de măslini

- Matmata – un sat original de berberi

- Masa de prânz în Matmata (inclusă), cu excepția băuturilor

- Excursia continuă cu Douz, prima poartă de intrare în Sahara unde veți putea admira splendoarea deșertului și a dunelor de nisip. Tot aici, aveți posiblitatea de a efectua o excursie în deșert, călare pe cămilă. Aceasta nu este inclusă, costul ei fiind de aproximativ 25 euro.

- Retur la Douz, unde se va face cazarea în hoteluri de 4*. Opțional, contra unui cost suplimentar, cină tunsiană la cort cu folclor tradițional.

Ziua 5

Sahara – ziua 2, vizite la:

- Plecare spre Tozeur cu oprire la Chott El Jerid (cel mai mare lac sărat din Tunisia), unde veți putea observa miracolul cromatic

- Sosire la Tozeur –plimbare cu trăsura la cea mai mare plantație de palmieri de curmali din regiune.

- Prânz și cazare în hoteluri de 4* în Tozeur

- După-amiază, vizita la parcul Eden Palm (cost suplimentar, aproximativ 25 euro).

- Întoarcere la hotel și opțional cină tunisiană la cort cu folclor tradițional

Ziua 6

Sahara – ziua 3, vizite la:

- Vizitarea unei oaze de munte cu Toyota 4 x 4

- Chebikha

- Tamerza

- Platourile de filmare Star Wars

- Întoarcere la autobuz și pornire către Gafsa pentru prânz.

- După masa de prânz, pornire spre Kairouan, unde veți descoperi monumentele și istoria islamică a țării.

- Retur în Sousse/Monastir și cazare în hoteluri de 4* cu regim de masa all inclusive

Ziua 7

· Excursie Monastir / Sousse / Port El Kantaoui:

- Vizită la Maousoleul lui Habib Bourguiba

- Vizitarea Medinei din Sousse

- Întoarcere la hotel pentru masa de prânz

- Vizita de după-amiază la The Marina – Port El Kantoui

- Cazare în Sousse

Ziua 8

- Transferul către Aeroportul Monastir

Destinatie: Tunisia

Durata: 7 nopti

ZIUA 1 | Sosire în Tunisia


Sosire în Aeroportul Internațional Monastir Habib Bourguiba. După îndeplinirea formalităților necesare și întâlnirea cu reprezentantul local, se va face transferul către Hammamet. Cazare în hoteluri de 5* și 4* cu regim de masă All Inclusive.

ZIUA 2 | Tunis & Cartagina (aprox. 165 km)

  După micul dejun ne îndreptăm către unele dintre cele mai reprezentative ruine ale civilizației feniciene, Cartagina. Un oraș antic al cărui nume plin de rezonanță istorică ne poartă de la faimoasa epopee a lui Vergiliu la vechi legende, a renăscut din propria-i cenușă. Întemeiat de fenicieni, orașul a înflorit timp de secole, numele său fiind legat de războaiele punice și de vestitul general Hannibal. Asediat mai apoi și distrus din temelii de romani, datorită poziței sale strategice de-a lungul rutelor comerciale din Africa, aceștia au reconstruit orașul 24 de ani mai târziu. Paginile mai târzii ale istoriei cartagineze, vorbesc de o cucerire a ei de către vandalii creștini, urmați de bizantini și mai apoi de arabi. Aceste din urmă popoare, nu au lăsat nimic moștenire ci doar au distrus orașul, ducând la ruinele de astăzi. Parte a patrimoniului mondial UNESCO, astăzi pot fi observate: Sanctuaire Punique, locația zeilor și un important loc de sacrificiu (indicate printr-un mozaic), cisternele de apă, băi romane, ruine ale locuințelor și vilelor, teatrul lui Hadrian (astăzi funcțional) precum și portul naval. După cum spune istoricul Hilaire Belloc „ Cartagina nu a dorit să creeze, ci numai să îmbucure: de aceea nu ne-a lăsat nimic”.

Satul de pe stâncă, Sidi Bou Said, se înalță falnic la capătul Cartaginei. Legenda localității este strâns legată de Sf. Ludovic iar casele atrăgătoare și locația uimitoare, ce domină Golful Tunisului, constituie o destinație recompensatoare după șirul de vestigii istorice asupra cărora veghează. Aici aveți ocazia să decoperiți modul de viață autentic tunisian.

După masa de prânz, programul continuă cu vizitarea Medinei din Tunis. Capitala Tunisiei are una dintre cele mai interesante medine din lumea arabă.Construit în anul 698, astăzi orașul vechi este învăluit în exotismul tradițional. Aici, pe lângă tarabele unde se practică comerțul autentic, veți întâlni nenumărate edificii reprezentative, printre care Dar El Bey (fost palat al beilor, astăzi sediul Ministerului Afacerilor Externe), Moscheea Zitouna, Primăria, Colegiul Sadiki, Mareea Moschee, Palatul Dar Ben Abdallah, Mausoleul Tourbet el Bey etc. De menționat sunt și Souk-urile și băile tradiționale turcești cum ar fi Hammam Sahib et Tabe sau Hamam Nahaj el Besha.

Spre seară, ne întoarcem la hotel în Hammamet.

 

ZIUA 3 | Dougga (aprox. 362 km)

  Micul dejun. Prima oprire a acestei zile este Zaghouan. Nu degeaba, sursa care a alimentatat apeductul antic al Cartaginei, este cunoscut ca si cel mai revigorant oraș din Tunisia. Acesta se înalță semeț pe câmpia fertilă, cu numeroase fântâni întâlnite la fiecare răspântie. Aici, vom vizita Templul Roman al Apelor, datând din vremea lui Hadrian. În realitate, acesta era o fântână romană tipică, construită în jurul unui izvor care țâșnea din stâncă.

Următorul obiectiv de pe lista de astăzi este situl roman Thuburbo Majus, ce se bucură de o așezare magnifică, localizat parțial într-o depresiune și extinzându-se pe un deal. Deși înainte de romani, așezarea a fost ocupată de berberi și mai apoi de  fenicieni, rămășițele datează din vremuri imperiale și sunt tipice pentru un oraș roman din Africa de Nord. Printre principalele puncte de atracție merită menționate: Capitoliul, Forul, Agora, Templul lui Mercur, Băile de Iarnă, Palaestra Petroniei, Băile de Vară și rămășițele abia sesizabile ale unui amfiteatru.

Drumul nostru continuă cu vizitarea unui adevărat oraș al templelor și anume Dougga. Datând din secolul IV î. Hr., Dougga, prin străzile sale șerpuitoare, este foarte diferită de orașele romane tipice, care tind să fie plane. Primul dintre monumentele întâlnite aici este Teatrul, urmat de Tempul lui Saturn. Urmează Templul Pietății Augustine și ca un exemplu al vechimii unei fundații religioase, suprapuse de o alta, aproape de ruinele unei moschei se ridică Templul Sorții. De menționat este și Piața Vânturilor, ce își ia numele de la „compasul vânturilor”, o inscripție lată de 8 m în pavaj, care numește toate cele 12 vânturi. Alt edificiu de acest tip ce poate fi observat aici este Templul Capitoliului care este de departe cea mai impunătoare construcție. Bogăția orașului Dougga a fost reflectată de numeroasele vile luxoase, ale căror mozaicuri au fost duse în Sala Dougga din muzeul Bardo.  După masa de prânz, ne vom îndrepta către Sousse. Cazare în Sousse, în hoteluri de 4* cu regim de masă all inclusive.

Programul continuă cu o excursie de 3 zile în Sahara, cel mai mare deșert uscat al Terrei.

ZIUA 4 | Sahara, prima zi (El Jem – Sfax – Matmata - Douz) – aprox. 459 km

Mic dejun. Ziua debutează cu o vizită la uimitorul Amfiteatru Roman El Jem unul dintre cele mai extrordinare spectacole oferite de Tunisia. Deși nu s-a păstrat la fel de bine ca cel din Roma, datorită așezării sale incompatibile, impactul este cu atât mai uimitor. Lupte cu gladiatori, execuții, curse de carete  și nu numai au contribuit la măreția de altă dată a edificiului.

Urmează traversarea orașului Sfax, al doilea oraș ca mărime din țară, pentru a vedea cea mai mare plantație de măslini. Hornurile industriale mai degrabă decât minaretele anunță apropierea acestuia. Bogat în industriile sale și datorită portului, orașul joacă un rol de lider economic pentru exportul de ulei de măsline.

Drumul nostru continuă cu Matmata, o regiune unde cele mai intense culori oferă peisajului selenar un aspect spectaculos. Nici nu e de mirare că locul a fost ales ca unul dintre platourile de filmare al celebrei serii Star Wars. Pe lângă casele troglodite de aici, se remarcă și așezarea berberă pe care o vom vizita. Masa de prânz în Matmata. Excursia continuă cu Douz, prima poartă de intrare în Sahara unde veți putea admira splendoarea deșertului și a dunelor de nisip. Tot aici, aveți posiblitatea de a efectua o excursie în deșert, călare pe cămilă. Aceasta nu este inclusă, costul ei fiind de aproximativ 25 euro.

Cazare în Douz la hoteluri de 4*. Opțional, contra unui cost suplimentar, cină tunsiană la cort cu folclor tradițional.

 

ZIUA 5 | Sahara, ziua 2 (Tozeur – Chott el Jerid) – aprox. 129 km

Ziua de astăzi o dedicăm unui ținut al stâncilor roz. Ne vom îndrepta către Tozeur unde vom întâlni plantații luxuriante de palmieri, dune de nisip, izvoare montane și lacuri sărate cristaline. Vom face o oprire la Chott El Jerid, cel mai mare lac sărat din Tunisia. Fiind secat, acesta beneficiază de apă doar în urma unei ploi torențiale, dar oferă în schimb un spectacol cromatic deosebit precum și cunoscutul miraj Fata Morgana.

Ajunși la Tozeur, vom face o plimbare cu trăsura prin cea mai mare plantație de palmieri de curmal din regiune. Aici, un sfert de milion de palmieri alcătuiesc o priveliște formidabilă. Urmează masa de prânz și cazarea în hoteluri de 4* și 5* în Tozeur. După-amiază timp liber. Opțional puteți vizita parcul Eden Palm (cost suplimentar, aproximativ 25 de euro), un complex centrat pe cultura curmalilor. Seara, opțional cină tunisiană la cort cu folclor tradițional.

ZIUA 6 | Sahara, ziua 3 (Chebika – Tamerza – Kairouan) – aprox. 362 km

Ziua debutează cu vizitarea oazelor montane Chebika și Tamerza, cu mașini Toyota 4 x 4. Oazele montane erau, asemeni corespondentelor lor din deșert, determinate de forța apei. Majoritatea se află în râpe și trecătoare înguste. Chebika este situată în jurul unui pârâu care formează o cascadă pe stânca din apropierea vechii așezări. Tamerza este geamăna ei, cu un pârâu și o cascadă la fel de atrăgătoare. Cunoscute în vremurile romane ca Ad Turres și respectiv Ad Speculum, erau ca și azi, unele dintre cele mai frumoase avanposturi.

Urmează o vizită la unul dintre platourile de filmare Star Wars, Mos Espa, un loc bizar, abandonat, cu multe decoruri lăsate în urmă. Pentru masa de prânz ne vom îndrepta către localitatea Gafsa. Drumul continuă cu Kairouan, un oraș vechi al moscheilor și al unei industrii prospere a țesutului fiind cea mai populară excursie din stațiunile de pe coastă. O vizită aici, promite dulciuri și covoare fermecate. De menționat este moștenirea islamică a acestui oraș ca fiind una puternică, acesta constituind încă din cele mai vechi timpuri, un centru religios important. Kairouan este cotat ca al patrulea oraș sfânt din lumea musulmană, după Mecca, Medina și Ierusalim.

Retur la Sousse/Monastir și cazare în hoteluri de 4* cu regim de masa all inclusive.

ZIUA 7 | Monastir - Sousse - Port El Kantaoui (aprox. 62, 3 km)

După micul dejun, pornim spre Monastir, și ne începem ziua cu o vizită la Mausoleul lui Habib Bouguiba, un memento al sistemului politic tunisian. Habib a fost primul președinte tunisian, considerat parintele natiunii moderne. Impresionantul edificiu, cu domuri aurite și verzi și minarete cu vârfuri de aur se ivește deasupra unui cimitir cu pietre funerare albe modeste și koubbas.  

Ne întoarcem în Sousse, unul dintre puținele orașe nord-africane ce se poate lăuda cu o istorie atât de complexă. Pentru a-i afla povestea ne îndreptăm către medina orașului. Aici printre obiective se remarcă Ribatul (unul dintre cele mai conservate fortărețe religiase din Africa de Nord)  precum și Marea Moschee cu ale sale ziduri fotificate. Vom lua prânzul la hotel și ne vom îndrepta spre Port El Kantaoui, un loc cu un șarm aparte. Construit în jurului unui port modern care adăpostește nenumărate yachturi, acesta este un loc boem cu un stil andaluz pregnant, perfect pentru o plimbare de după-amiază pe promenada pietruită.

Retur la hotel în Sousse/Monastir.

 ZIUA 8 | Check-out și transfer către Aeorportul Monastir.

 

Atracțiile circuitului

Țara curmalului și iasomiei, Tunisia este o destinație încântătoare ce îmbină valori africane, arabe și mediteraneene toate în armonie cu a sa cultură islamică. Cu tradiții și vestigii, amprente a multor civilizații seculare, cu plaje exotice și deșert arid, cu orașe pitorești și sate autentice, este o destinație ce are multe de oferit.

Itinerariu:

Monastir – Hammamet - Cartagina – Sidi Bou Said – Tunis – Zaghouan - Thuburbo Majus – Dougga – El Jem – Sfax – Matmata – Douz – Tozeur – Chebikha – Tamerza – Monastir – Sousse – Port El Kantaoui – Monastir

 

TARIFUL INCLUDE:

-transport cu autocar cu aer condiţionat

-cazare la hoteluri de 4* sau 5* cu tip de masa demipensiune si all inclusive

-prânz în restaurante prestabilite de pe traseu

-taxă de intrare la monumentele incluse în program

-ghid vorbitor de limba română

 

TARIFUL NU INCLUDE:

-băuturi alcoolice / non alcoolice pe durata circuitului

-fotografierea monumentelor

-plimbare cu cămila : ~ 25 euro / persoană

-plimbare cu Land Rover 4x4 pentru a vizita oaza montană Chebika şi locaţia în care s-a filmat Star Wars

-alte activităţi în deşertul Sahara, precum: moto quad, cina tradiţională, turul oazei cu trăsura

 
Principalele puncte de atracție


Ziua 1

· Sosire pe Aeroportul Monastir

· Întâmpinare la aeroport și transfer către Hammamet

· Cazare în hoteluri de 5* sau 4* cu regim de masă All Inclusive

Ziua 2

· Excursie Tunis & Cartagina, cu următoarele vizite:

- Orașul antic Cartagina

- Sidi Bou Said

- Masa de prânz inclusă (băuturile nu sunt incluse)

- Orașul vechi din Tunis (Medina)

- Întoarcere la hotel în Hammamet

Ziua 3

· Excursie Dougga, cu următoarele vizite:

- Zaghouan, unde veți avea ocazia să observați Templul Roman al Apei

- Thuburbo Majus

- Dougga

- Masa de prânz inclusă (băuturile nu sunt incluse)

- Returul se va face în regiunea Sousse, cazare în hoteluri de 4*, cu regim de masă All Inclusive

Ziua 4

· Excursie Sahara (3 zile)

Prima zi, vizite la:

- Amfiteatrul Roman El Jem

- Traversarea orașului Sfax (al doilea ca mărime din Tunisia) pentru a vedea cea mai mare plantație de măslini

- Matmata – un sat original de berberi

- Masa de prânz în Matmata (inclusă), cu excepția băuturilor

- Excursia continuă cu Douz, prima poartă de intrare în Sahara unde veți putea admira splendoarea deșertului și a dunelor de nisip. Tot aici, aveți posiblitatea de a efectua o excursie în deșert, călare pe cămilă. Aceasta nu este inclusă, costul ei fiind de aproximativ 25 euro.

- Retur la Douz, unde se va face cazarea în hoteluri de 4*. Opțional, contra unui cost suplimentar, cină tunsiană la cort cu folclor tradițional.

Ziua 5

Sahara – ziua 2, vizite la:

- Plecare spre Tozeur cu oprire la Chott El Jerid (cel mai mare lac sărat din Tunisia), unde veți putea observa miracolul cromatic

- Sosire la Tozeur –plimbare cu trăsura la cea mai mare plantație de palmieri de curmali din regiune.

- Prânz și cazare în hoteluri de 4* în Tozeur

- După-amiază, vizita la parcul Eden Palm (cost suplimentar, aproximativ 25 euro).

- Întoarcere la hotel și opțional cină tunisiană la cort cu folclor tradițional

Ziua 6

Sahara – ziua 3, vizite la:

- Vizitarea unei oaze de munte cu Toyota 4 x 4

- Chebikha

- Tamerza

- Platourile de filmare Star Wars

- Întoarcere la autobuz și pornire către Gafsa pentru prânz.

- După masa de prânz, pornire spre Kairouan, unde veți descoperi monumentele și istoria islamică a țării.

- Retur în Sousse/Monastir și cazare în hoteluri de 4* cu regim de masa all inclusive

Ziua 7

· Excursie Monastir / Sousse / Port El Kantaoui:

- Vizită la Maousoleul lui Habib Bourguiba

- Vizitarea Medinei din Sousse

- Întoarcere la hotel pentru masa de prânz

- Vizita de după-amiază la The Marina – Port El Kantoui

- Cazare în Sousse

Ziua 8

- Transferul către Aeroportul Monastir