Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

CUBA 2021 - Rom, trabucuri, muzica, veselie si culoare


Descriere

Destinatie: Cuba

Durata: 1 zi, fara cazare

Itinerariu: Havana Cienfuegos Trinidad Santa Clara Cayo Santa Maria Havana  

Va invitam sa petreceti o frumoasa vacanta in Cuba, cea mai mare insula din Caraibe. Este un loc de o frumusete aparte, cu multe vestigii culturale de mare valoare, dar si cu unele dintre cele mai impresionante plaje din lume, cu kilometri intregi de nisip alb si fin scaldat in ape cristaline.  Romul, tutunul si Che Guevara sunt trei marci prin care Cuba se identifica. Ceea ce putini stiu insa, este ca in Cuba vei gasi o multime de contraste. Pe de o parte poti descoperi o tara comunista, iar pe de alta parte, poti descoperi o tara libera in gandire, cu oameni inteligenti si culti, cu muzica buna si cu un turism bine dezvoltat.
Si Cuba mai are ceva: culori. Intr-o lume moderna plina de reflexii de sticla si metal, Cuba pastreaza culorile mate, puternice si vii. Pe case, pe masini, in haine si in par, dar cu toate astea nu sunt stridente. Sunt pur si simplu frumoase.

Destinatie: Cuba

Durata: 1 zi, fara cazare

Itinerariu: Havana Cienfuegos Trinidad Santa Clara Cayo Santa Maria Havana  

Va invitam sa petreceti o frumoasa vacanta in Cuba, cea mai mare insula din Caraibe. Este un loc de o frumusete aparte, cu multe vestigii culturale de mare valoare, dar si cu unele dintre cele mai impresionante plaje din lume, cu kilometri intregi de nisip alb si fin scaldat in ape cristaline.  Romul, tutunul si Che Guevara sunt trei marci prin care Cuba se identifica. Ceea ce putini stiu insa, este ca in Cuba vei gasi o multime de contraste. Pe de o parte poti descoperi o tara comunista, iar pe de alta parte, poti descoperi o tara libera in gandire, cu oameni inteligenti si culti, cu muzica buna si cu un turism bine dezvoltat.
Si Cuba mai are ceva: culori. Intr-o lume moderna plina de reflexii de sticla si metal, Cuba pastreaza culorile mate, puternice si vii. Pe case, pe masini, in haine si in par, dar cu toate astea nu sunt stridente. Sunt pur si simplu frumoase.

Itinerariu

Ziua 1

BUCURESTI PARIS HAVANA
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 10:10 pentru imbarcare pe cursa AIR FRANCE cu destinatia finala Havana. Decolare la ora 12:10 si sosire la Paris la 14:20. Decolare din Paris la 16:40 si sosire in Havana la ora locala 20:35. Transfer la hotel Aston Panorama 4* (sau similar) pentru cazare si cina.

Ziua 2

HAVANA CIENFUEGOS TRINIDAD CIENFUEGOS
Mic dejun. Vom pleca spre Cienfuegos (250 km). Orasul este denumit La Perla del Sur (Perla Sudului), iar centrul sau istoric face parte din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. In prima parte a zilei ne vom bucura de un tur panoramic al orasului Cienfuegos, pe parcursul caruia vom admira Palacio del Valle, cea mai interesanta si frumoasa cladire maura din zona, construita de arhitectul italian Alfredo Colli, vom vizita Clubul Nautic si ne vom plimba pe Promenada si prin parcul Marti, vom ajunge si la Teatrul Terry. Pe scurt, astazi vom descoperi putin din Cuba aceea autentica, ramasa in urma cu decenii, dar mereu cu zambet si cu buricul la vedere. Plecam spre Trinidad (85km). Vom face un tur al acestui oras colonial, fondat de spanioli in 1514 si ne vom bucura de strazile sale pietruite, de casele colorate si de nenumarate oportunitati fotografice superbe. Ne vom plimba prin Piata Mare, vom intra la Muzeul Romantic, vom vizita Biserica Santisima si ne vom delecta cu un cocktail canchanchara, bautura locala pe baza de rom, specifica zonei. Plecam apoi spre Valea Zaharului sau Valle de Los Ingenios pentru cubanezi, regiune care se intinde pe mai mult de 100 de mile patrate si contine peste 70 de foste fabrici de zahar. Adusa din Santo Domingo de conchistadorul Diego Velazquez, trestia de zahar a fost mult timp principalul produs al Cubei, chiar si Fidel Castro obisnuind sa participe la recoltat. Astazi nu exista prea multe semne ale productiei plina de viata care a dominat candva peisajul. Multe dintre fostele plantatii si fabrici sunt inca in picioare si sunt disponibile pentru vizitat. Dintre acestea, vom vizita Casa Iznaga, emblematica datorita turnului inalt care ii poarta numele. Conform legendei cubaneze, Iznaga a construit turnul, astfel AZncat sa poata cuprinde cu vederea pamanturile sale si sa fie atent la sclavii care le lucrau. Inainte de plecarea spre Cienfuegos, ne vom delecta cu un suc traditional din trestie de zahar. Cazare si cina in Cienfuegos la hotel Melia San Carlos 4* sau similar.

Ziua 3

CIENFUEGOS SANTA CLARA CAYO SANTA MARIA (186 km)
Dupa micul dejun, ne indreptam spre Santa Clara, oras situat in centrul Cubei. Orasul este locul de unde Che Guevara a comandat victoria militara decisiva din timpul revolutiei cubaneze la 31 decembrie 1958. Vom vizita aici Mausoleul celor cazuti la Revolutie in interiorul caruia se afla mormantul lui Che Guevara. Dupa o scurta plimbare prin centrul orasului, vom pleca spre Cayo Santa Maria unde vom ajunge in jurul orei 14:30. Cazare in regim all inclusive la hotel Melia Cayo Santa Maria 5* sau similar.
Cine a fost Chee Ernesto Che Guevara este cel mai respectat erou revolutionar din Cuba. Chipul lui renumita imagine a eroului gherilei purtand bereta caracteristica cu steaua in cinci colturi este vazut peste tot prin Cuba, de la afise la brelocuri de chei. Argentinian la origine, nascut intr-o familie de intelectuali din clasa de mijloc, Ernesto l-a cunoscut pe Fidel Castro in Guatemala, in 1955. Se va alatura gruparii revolutionare condusa de Castro ce avea ca scop inlaturarea guvernului Batista si va ajunge impreuna cu acesta in Cuba la sfarsitului anului 1956. Guevara a jucat un rol important in armata revolutionara, organizand fabrici de grenade, scoli pentru a-i invata pe localnici sa scrie si sa citeasca, clinici pentru ingrijirea bolnavilor si cursuri de tactici militare. Pentru activitatea sa, Castro l-a promovat la rangul de comandant (El Comandate), cel mai inalt din cadrul gherilei.
Simbol al unei intregi generatii, Che ramane si astazi sursa de insipiratie pentru idealistii din interiorul si din afara insulei.

Ziua 4

CAYO SANTA MARIA
Astazi ne vom bucura de plaja si facilitatile hotelului de 5*: piscine exterioare, centre spa, activitati sportive, plaja amenajata. Cazare in regim all inclusive. Doritorii pot face o plimbare prin Cayo Santa MarAa, o insula din largul coastei centrale a nordului Cubei, situata in arhipelagul Jardines del Rey. Este legata prin pod si drum de orasul Caibarien de pe insula principala si este cunoscuta pentru plajele sale cu nisip alb si hotelurile tip resort cu all inclusive.

Ziua 5

CAYO SANTA MARIA REMEDIOS HAVANA (392 km)
Mic dejun. Timp liber pentru plaja. La ora 11:30 eliberarea camerelor si plecare spre Havana. Pe drum, vom face un tur panoramic al orasului Remedios, cea mai veche asezare spaniola din fosta provincie Las Villas, tipul acela de orasel linistit in care timpul pare ca se opreste in loc. Sosire la Havana in jurul orei 17:30. Cazare si cina la hotel Aston Panorama 4* sau similar.

Ziua 6

HAVANA
Dupa micul dejun, vom face un tur panoramic de o zi intreaga al orasului plin de culoare. Orasul Havana a fost fondat de catre spanioli in secolul al XVI-lea, ca o locatie strategica intre Lumea Veche si cea Noua, un important port pentru vasele spaniole si o adevarata fortareata importiva atacurilor initiate de francezi, englezi si olandezi. Secolul al XX-lea a debutat pentru Cuba cu dominatia americana, iar Havana a fost numita Paris of the Caribbean. In anii 30, orasul a devenit o capitala exotica a jocurilor de noroc, a curselor de masini, a show-rilor si a parcurilor tropicale, generand mai multe venituri. Vom petrece intreaga zi in compania unui ghid local care ne va prezenta principalele atractii ale orasului impartit in 3 zone: Havana centrala, Havana veche si Vedado (zona comerciala si moderna). Capitala cubaneza este genul de oras impregnat de propria istorie, in care cei ce vin pentru prima data sunt hipnotizati deopotriva de atmosfera traditionala a ritmurilor de salsa, de aroma cocktailurilor si a bucatariei cu specific cubanez si de aerul de legenda al povestilor cu pirati. Vom vedea: Plaza de la Revolucion, zona Miramar, vom vizita Muzeul Romului si o fabrica de trabucuri si vom face tur pietonal in zona veche a orasului. Seara vom reveni la hotel pentru cazare si cina.
Dupa cina, optional, participare la spectacolul Tropicana Cabaret. Tropicana are o istorie fascinanta: odata proprietatea extravaganta a unei personalitati cubaneze, a fost vanduta unui antreprenor in 1939, care visa sa deschida un restaurant / club de noapte cu capacitate de peste 300 de persoane. Vanzatorul a pus insa o conditie: noul proprietar urma sa intretina cat mai multi copaci, arbusti si alte plante. Acest detaliu istoric confera clubului Tropicana o imagine unica - amenajarea este luxuriant, cu palmieri regali, mango, cedri si multe altele. Lista celebritatilor care au performat pe scena Tropicana este lunga si impresionanta: Nat King Cole, Josephine Baker, Libertad Lamarque, Cheo Feliciano, Rita Montaner, Elena Burke si Bola de Nieve. Spectacolul va fi o combinatie de ritmuri iconice cubaneze, amestecate cu rumba, mabo, danzonette si chiar jazz latin intr-o coregrafie spectaculoasa.

Ziua 7

Excursie optionala Pe urmele lui Hemingway
Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala ce ne va purta pe urmele pasilor lui Hemingway in Cuba. Cultul lui Hemingway este foarte puternic in Havana, aici existand numeroase muzeele dedicate autorului, care a fost cunoscut local sub numele de Papa. Barurile il onoreaza cu bauturi cu numele lui si statui de bronz. Indiferent daca sunteti sau nu familiarizati cu cateva dintre povestile sale, explorarea relatiei dintre Hemingway si Cuba este fascinanta. Vom vedea casa lui in Finca de la Vigia, portul pescaresc Cojimar si locurile sale favorite precum la Bodeguita del Medio, barul La Floridita de unde au plecat celebrele cocktailuri Mojito si Daiquiri. Masa de pranz va fi la un local tipic cubanez unde obisnuia sa isi petreaca timpul celebrul scriitor. Seara vom reveni la hotel pentru cazare si cina.

Ziua 8

Excursie optionala Vinales
Mic dejun. Va propunem o excursie optionala in Valea Vinales. Pe drum, vom admira muntii Sierra del Rosario, vom vizita o plantatie de tutun si o fabrica de trabucuri. Facem o excursie cu salupa intr-o pestera si servim pranzul intr-un restaurant local, in inima Vaii Vinales. Dupa turul panoramic al orasului Vinales, revenim in Havana. Cazare si cina la restaurantul hotelului. Seara, optional, participare la concertul Buena Vista Social Club. Spectacolul incepe la ora 21:30 si dureaza doua ore, timp in care veti avea ocazia sa ascultati melodii precum Chan Chan sau La Bayamesa interpretate de renumita formatie; cina si doua bauturi sunt incluse. Seara vom reveni la hotel pentru cazare si cina.

Ziua 9

HAVANA PARIS
Mic dejun. Timp liber in oras pana seara cand avem confirmat transferul catre aeroport. Plecare din Havana la ora 22:55 si sosire in Paris la ora 14:10 a doua zi (pe 24.05).

Ziua 10

PARIS BUCURESTI
Plecare din Paris la ora 15:15 si sosire in Bucuresti la ora 19:10.

Ziua 1

BUCURESTI PARIS HAVANA
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 10:10 pentru imbarcare pe cursa AIR FRANCE cu destinatia finala Havana. Decolare la ora 12:10 si sosire la Paris la 14:20. Decolare din Paris la 16:40 si sosire in Havana la ora locala 20:35. Transfer la hotel Aston Panorama 4* (sau similar) pentru cazare si cina.

Ziua 2

HAVANA CIENFUEGOS TRINIDAD CIENFUEGOS
Mic dejun. Vom pleca spre Cienfuegos (250 km). Orasul este denumit La Perla del Sur (Perla Sudului), iar centrul sau istoric face parte din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. In prima parte a zilei ne vom bucura de un tur panoramic al orasului Cienfuegos, pe parcursul caruia vom admira Palacio del Valle, cea mai interesanta si frumoasa cladire maura din zona, construita de arhitectul italian Alfredo Colli, vom vizita Clubul Nautic si ne vom plimba pe Promenada si prin parcul Marti, vom ajunge si la Teatrul Terry. Pe scurt, astazi vom descoperi putin din Cuba aceea autentica, ramasa in urma cu decenii, dar mereu cu zambet si cu buricul la vedere. Plecam spre Trinidad (85km). Vom face un tur al acestui oras colonial, fondat de spanioli in 1514 si ne vom bucura de strazile sale pietruite, de casele colorate si de nenumarate oportunitati fotografice superbe. Ne vom plimba prin Piata Mare, vom intra la Muzeul Romantic, vom vizita Biserica Santisima si ne vom delecta cu un cocktail canchanchara, bautura locala pe baza de rom, specifica zonei. Plecam apoi spre Valea Zaharului sau Valle de Los Ingenios pentru cubanezi, regiune care se intinde pe mai mult de 100 de mile patrate si contine peste 70 de foste fabrici de zahar. Adusa din Santo Domingo de conchistadorul Diego Velazquez, trestia de zahar a fost mult timp principalul produs al Cubei, chiar si Fidel Castro obisnuind sa participe la recoltat. Astazi nu exista prea multe semne ale productiei plina de viata care a dominat candva peisajul. Multe dintre fostele plantatii si fabrici sunt inca in picioare si sunt disponibile pentru vizitat. Dintre acestea, vom vizita Casa Iznaga, emblematica datorita turnului inalt care ii poarta numele. Conform legendei cubaneze, Iznaga a construit turnul, astfel AZncat sa poata cuprinde cu vederea pamanturile sale si sa fie atent la sclavii care le lucrau. Inainte de plecarea spre Cienfuegos, ne vom delecta cu un suc traditional din trestie de zahar. Cazare si cina in Cienfuegos la hotel Melia San Carlos 4* sau similar.

Ziua 3

CIENFUEGOS SANTA CLARA CAYO SANTA MARIA (186 km)
Dupa micul dejun, ne indreptam spre Santa Clara, oras situat in centrul Cubei. Orasul este locul de unde Che Guevara a comandat victoria militara decisiva din timpul revolutiei cubaneze la 31 decembrie 1958. Vom vizita aici Mausoleul celor cazuti la Revolutie in interiorul caruia se afla mormantul lui Che Guevara. Dupa o scurta plimbare prin centrul orasului, vom pleca spre Cayo Santa Maria unde vom ajunge in jurul orei 14:30. Cazare in regim all inclusive la hotel Melia Cayo Santa Maria 5* sau similar.
Cine a fost Chee Ernesto Che Guevara este cel mai respectat erou revolutionar din Cuba. Chipul lui renumita imagine a eroului gherilei purtand bereta caracteristica cu steaua in cinci colturi este vazut peste tot prin Cuba, de la afise la brelocuri de chei. Argentinian la origine, nascut intr-o familie de intelectuali din clasa de mijloc, Ernesto l-a cunoscut pe Fidel Castro in Guatemala, in 1955. Se va alatura gruparii revolutionare condusa de Castro ce avea ca scop inlaturarea guvernului Batista si va ajunge impreuna cu acesta in Cuba la sfarsitului anului 1956. Guevara a jucat un rol important in armata revolutionara, organizand fabrici de grenade, scoli pentru a-i invata pe localnici sa scrie si sa citeasca, clinici pentru ingrijirea bolnavilor si cursuri de tactici militare. Pentru activitatea sa, Castro l-a promovat la rangul de comandant (El Comandate), cel mai inalt din cadrul gherilei.
Simbol al unei intregi generatii, Che ramane si astazi sursa de insipiratie pentru idealistii din interiorul si din afara insulei.

Ziua 4

CAYO SANTA MARIA
Astazi ne vom bucura de plaja si facilitatile hotelului de 5*: piscine exterioare, centre spa, activitati sportive, plaja amenajata. Cazare in regim all inclusive. Doritorii pot face o plimbare prin Cayo Santa MarAa, o insula din largul coastei centrale a nordului Cubei, situata in arhipelagul Jardines del Rey. Este legata prin pod si drum de orasul Caibarien de pe insula principala si este cunoscuta pentru plajele sale cu nisip alb si hotelurile tip resort cu all inclusive.

Ziua 5

CAYO SANTA MARIA REMEDIOS HAVANA (392 km)
Mic dejun. Timp liber pentru plaja. La ora 11:30 eliberarea camerelor si plecare spre Havana. Pe drum, vom face un tur panoramic al orasului Remedios, cea mai veche asezare spaniola din fosta provincie Las Villas, tipul acela de orasel linistit in care timpul pare ca se opreste in loc. Sosire la Havana in jurul orei 17:30. Cazare si cina la hotel Aston Panorama 4* sau similar.

Ziua 6

HAVANA
Dupa micul dejun, vom face un tur panoramic de o zi intreaga al orasului plin de culoare. Orasul Havana a fost fondat de catre spanioli in secolul al XVI-lea, ca o locatie strategica intre Lumea Veche si cea Noua, un important port pentru vasele spaniole si o adevarata fortareata importiva atacurilor initiate de francezi, englezi si olandezi. Secolul al XX-lea a debutat pentru Cuba cu dominatia americana, iar Havana a fost numita Paris of the Caribbean. In anii 30, orasul a devenit o capitala exotica a jocurilor de noroc, a curselor de masini, a show-rilor si a parcurilor tropicale, generand mai multe venituri. Vom petrece intreaga zi in compania unui ghid local care ne va prezenta principalele atractii ale orasului impartit in 3 zone: Havana centrala, Havana veche si Vedado (zona comerciala si moderna). Capitala cubaneza este genul de oras impregnat de propria istorie, in care cei ce vin pentru prima data sunt hipnotizati deopotriva de atmosfera traditionala a ritmurilor de salsa, de aroma cocktailurilor si a bucatariei cu specific cubanez si de aerul de legenda al povestilor cu pirati. Vom vedea: Plaza de la Revolucion, zona Miramar, vom vizita Muzeul Romului si o fabrica de trabucuri si vom face tur pietonal in zona veche a orasului. Seara vom reveni la hotel pentru cazare si cina.
Dupa cina, optional, participare la spectacolul Tropicana Cabaret. Tropicana are o istorie fascinanta: odata proprietatea extravaganta a unei personalitati cubaneze, a fost vanduta unui antreprenor in 1939, care visa sa deschida un restaurant / club de noapte cu capacitate de peste 300 de persoane. Vanzatorul a pus insa o conditie: noul proprietar urma sa intretina cat mai multi copaci, arbusti si alte plante. Acest detaliu istoric confera clubului Tropicana o imagine unica - amenajarea este luxuriant, cu palmieri regali, mango, cedri si multe altele. Lista celebritatilor care au performat pe scena Tropicana este lunga si impresionanta: Nat King Cole, Josephine Baker, Libertad Lamarque, Cheo Feliciano, Rita Montaner, Elena Burke si Bola de Nieve. Spectacolul va fi o combinatie de ritmuri iconice cubaneze, amestecate cu rumba, mabo, danzonette si chiar jazz latin intr-o coregrafie spectaculoasa.

Ziua 7

Excursie optionala Pe urmele lui Hemingway
Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala ce ne va purta pe urmele pasilor lui Hemingway in Cuba. Cultul lui Hemingway este foarte puternic in Havana, aici existand numeroase muzeele dedicate autorului, care a fost cunoscut local sub numele de Papa. Barurile il onoreaza cu bauturi cu numele lui si statui de bronz. Indiferent daca sunteti sau nu familiarizati cu cateva dintre povestile sale, explorarea relatiei dintre Hemingway si Cuba este fascinanta. Vom vedea casa lui in Finca de la Vigia, portul pescaresc Cojimar si locurile sale favorite precum la Bodeguita del Medio, barul La Floridita de unde au plecat celebrele cocktailuri Mojito si Daiquiri. Masa de pranz va fi la un local tipic cubanez unde obisnuia sa isi petreaca timpul celebrul scriitor. Seara vom reveni la hotel pentru cazare si cina.

Ziua 8

Excursie optionala Vinales
Mic dejun. Va propunem o excursie optionala in Valea Vinales. Pe drum, vom admira muntii Sierra del Rosario, vom vizita o plantatie de tutun si o fabrica de trabucuri. Facem o excursie cu salupa intr-o pestera si servim pranzul intr-un restaurant local, in inima Vaii Vinales. Dupa turul panoramic al orasului Vinales, revenim in Havana. Cazare si cina la restaurantul hotelului. Seara, optional, participare la concertul Buena Vista Social Club. Spectacolul incepe la ora 21:30 si dureaza doua ore, timp in care veti avea ocazia sa ascultati melodii precum Chan Chan sau La Bayamesa interpretate de renumita formatie; cina si doua bauturi sunt incluse. Seara vom reveni la hotel pentru cazare si cina.

Ziua 9

HAVANA PARIS
Mic dejun. Timp liber in oras pana seara cand avem confirmat transferul catre aeroport. Plecare din Havana la ora 22:55 si sosire in Paris la ora 14:10 a doua zi (pe 24.05).

Ziua 10

PARIS BUCURESTI
Plecare din Paris la ora 15:15 si sosire in Bucuresti la ora 19:10.