Sri Lanka-marele circuit si sejur


Acasă » Circuite » Sri Lanka-marele circuit si sejur
Destinație: Sri Lanka
Tip transport: Avion
Cazare: Hotel
Masă: Demipensiune
Număr stele: ****
Cuvinte cheie: circuit sri lanka sejur 2016 demipensiune zbor budapesta
Cere Oferta

zbor din Budapesta

9 nopti/12 zile

tarife la cerere

Program detaliat:

Zbor: plecare din Budapesta,escala Istambul.

Cazare : 4* locale.

Masa:demipensiune

Ghid :maghiar care porneste cu grupul din Budapesta, la sosire ghid maghiar si englez.

Ziua 1: plecare din Budapesta seara ,escala in Istambul cu destinatia Colombo.

Ziua 2: sosire dimineata devreme in Sri Lanka,transfer in Negombo,cazare

Ziua 3: Viziarea vechiului oras Anuradhapura,protejat UNESCO, si care a fost capitala tarii intre secolul IV si X,perioada in care s-au construit majoritatea palatelor si cisternele de depozitare de apa. Dupa secolul XI orasul a fost dat uitarii si abia in secolul XIX redescoperit.Pana la ora actuala au fost redate doar obiectivele principale din centrul orasului.

Ziua 4: Dimineata se viziteaza ,,stanca leilor,, Sigiriya, pe care in secolul V ,regele Kassapa a construit o fortareata. Ruinele din ziua de azi ne fac o imagine asupra maretiei acestei fortarete. Dupamasa excursie la Polonnaruwa orasul ruinelor,care in sec XI-XII,a fost centrul dinastiei singaleze,dupa care a fost invadata de vegetatie formand la ora actuala jungla.Locul este protejta Unesco

Ziua 5: dupa mic dejun excursie la manastirea in stanca de la Dambulla.Pe drum vom vedea plantatii de orez,cocos,ananas,arbori de cauciuc si vom traversa mai multe sate.La Dambulla putem admira statuile si picturile murale,care reprezinte diferite ere din cultura budista.Continuare calatoriei catre Matalevizitare si degustare de condimente,vizitarea unui atelier de sculptura,seara sosire in Kandy ,program cu dansuri traditionale,. Cazare.

Ziua 6: Dupa mic dejun,tur de oras Kandy,centrul, Templul Dintelui,lacul Kandy,atelierul de tamplarie,muzeul pietrelor pretioase.Plimbare in superba gradina botanica Peradeniya.Continuarea calatoriei catre Pinnawelaba,orfelinatul de elefantisi continuarea calatoriei catre Nuwara Eliya,cazare. Drumul catre cazare este unul cu cele mai frumoase peisaje din Sri Lanka,presarat cu serpentine si cascade,si se traverseaza platatiile de ceai.

Ziua 7: dupa mic dejun vizitarea unei plantatii si fabrici de ceai,continuarea calatoriei catr prapastia Ella unde vom admira cascada Ravana. Sosire pe la pranz in Yala.Jeep safari in cea mai mare rezervatie naturala a tarii,unde vom vedea elefanti,crocodile,maimute,bivoli si multe alte animale salbatice.

Ziua 8 : dupa mic dejun pornim catre Bentota,cu o scurta oprire pe traseu in Galle, fost oras portughez vizitarea cetatii de aparare a orasului.

Ziua 9-10: odihna pe malul oceanului.Posibilitate programe facultative.

Ziua 11: transfer la aeroport,oprire in Colombo,tur de oras. Retur catre casa cu escala in Istambul.

Ziua 12: sosire la Budapesta dimineata devreme.