Localități fermecătoare în Austria


Acasă » Blog » Localități fermecătoare în Austria

Nu trebuie să fie mari și aglomerate. Văi înguste, regiuni montane îndepărtate sau zone naturale protejate – vizitatorii pot descoperii singuri mici localități idilice și fermecătoare.

Vorarlberg: Gargellen – poveste de iarnă cu șarm

Localitatea situată la cea mai mare altitudine din Montafon vă oferă un domeniu schiabil micuț dar drăguț, cu numeroase posibilități pentru schi – pe pârtie dar și în afara ei, sau pentru drumeții.

Gargellen se află la peste 1.400 metri altitudine, fiind cea mai înaltă localitate din Montafon. Deși localitatea se află în mijlocul munților, între masivii Rätikon și Silvretta, peisajul este unul blând.

Tocmai acesta este punctul forte al localității: poziționată la finalul văii însorite, această stațiune climaterică nu este zonă de tranzit și nici un centru turistic. Localitatea a crescut treptat, păstrându-și originalitatea și tradițiile. Imaginea satului este parțial compusă din ferme vechi de peste 300 de ani.

În ciuda izolării sale, la Gargellen găsiți tot ce aveți nevoie pentru concediul la schi – doar la o dimensiune redusă. Stațiunea de lângă Schafberg oferă posibilități de schi pe pârtii și în afara lor și numeroase drumeții. Prin poziția la 2.300 m altitudine, stațiunea garantează zăpada și condiții excelente pentru sporturile de iarnă.

1

Tirolul de Est: urme singuratice în Valea Villgraten

Valea Villgraten, o vale laterală a Văii Puster din Tirolul de Est, se numără printre cele mai frumoase peisaje din Alpi. Aici căutați în zadar mulțimi de oameni la cabane și aprés ski-uri zgomotoase.

Localitățile din Valea Villgraten din Tirolul de Est, cu caracterul lor țărănesc și rural, se numără printre cele mai frumoase sate de munte din Tirol. Poienile alpine cu casele tradiționale din lemn sunt ponturi pentru toți cei care caută simplitate și izolare.

Valea Villgraten este una din ultimele văi din Alpi care mai poate fi numită neatinsă. Deși exită un mic domeniu schiabil în Valea Hochpuster, majoritatea turiștilor vin aici pentru a practica sporturile de iarnă mai soft: schi de tură, drumeții sau săniuș. Valea Villgraten nu este o regiune pentru “ture de viteză”, ci mai degrabă un loc pentru individualiștii care caută singurătatea. Văile și munții de aici formează domeniul ideal pentru schi de tură, pentru ture până la 3000 metri altitudine.

2

Tirol: Satul Thierbach din Wildschönau

Thierbach este localitatea situată la cea mai mare altitudine din Wildschönau – și totodată unul din cele mai liniștite și autentice sate din regiune.

Idilicul sat Thierbach din regiunea tiroleză Wildschönau numără 160 de locuitori și de două ori mai multe vaci. Cu două pensiuni, o biserică, câteva ferme mici și una dintre cele mai mici școli din Austria, cu numai 12 elevi, localitatea Thierbach vă invită la o călătorie în timp.

Trenul Bummel, care plimbă turiștii prin cele mai frumoase locuri din Wildschönau numără mulți ani de activitate. La popasul Klinglerhof se termină strada, și astfel și civilizația. În spate se întind munții, departe de cotidianul zgomotos. Turiștii se pot bucura de această liniște profundă în timpul unei drumeții prin zăpadă. Cei care schiază pe domeniul schiabil Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau pot face pe traseu un mic popas în Thierbach, la unul din cele două restaurante idilice.

3

Austria Superioară: Grünau im Almtal

“Aici poposește liniștea” scria Adalbert Stifter acum 150 de ani despre lacurile din Almtal. Și astăzi Grünau se numără printre localitățile idilice în care se pot practica sporturi de iarnă, departe de gălăgie și aglomerație.

În regiunea Salzkammergut din Austria Superioară, la poalele Muntelui Mort, se află localitatea Grünau im Almtal. Aici numai boncăluitul cerbilor și măcăitul gâștelor străpung liniștea. Acest sat montan atrage turiștii care caută liniștea, se bucură de plimbări prin pădurile și poienile bogate și apreciază prezența unei faune și flore deosebite. O adevărată bijuterie a naturii este lacul Alm, în care se oglindește imaginea sumbră a Muntelui Mort. Departe de șosele de tranzit sau centre urbane, cercetătorul comportamental Konrad Lorenz a găsit aici un spațiu natural originar, pentru a studia viața gâștelor, a corbilor și a ibișilor.

Pentru diversitate se poate vizita și parcul cu animale sălbatice Cumberland sau berăria Schloss Eggenberg. În apropiere se află domeniul schiabil Kasberg.

4

Landul Salzburg: pitorescul Filzmoos

Pitoreasca localitate Filzmoos, aflată la poalele muntelui Bischofsmütze încântă prin farmecul său de mic sat de munte, invitând turiștii la liniște și relaxare.

Plimbări romantice cu sania trasă de cai, plimbări meditative sau schi fond prin peisajul acoperit de zăpadă: situat la 70 km la sud de orașul Salzburg, Filzmoos oferă un mediu liniștit pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Cu peste 50 km trasee de drumeție bine marcate, 45 km de piste de schi fond și pârtii  ideale pentru familii și începători, Filzmoos este locul potrivit pentru un concediu de iarnă activ.

Pista de schi fond la altitudine de la Rossbrand este foarte apreciată de patinatori și iubitorii de schi fond, deopotrivă. Programul de concediu trebuie să cuprindă și o vizită la restaurantul renumitei Johanna Maier, care surprinde mereu cu preparate inedite create din produse locale.

5

Carintia: St. Lorenzen im Lesachtal

Munți acoperiți de zăpadă, păduri și poieni pudrate: satul St. Lorenzen im Lesachtal, Carintia, încântă iubitorii drumețiilor și sporturilor nordice cu natura lui neatinsă.

Iubitorii schiului de tură și al drumețiilor cu rachetele de zăpadă, care vor să se miște în voie în afara pârtiilor bătătorite, găsesc în Valea Lesach un teren propice, care și-a păstrat încă șarmul originar. Peisajul natural impresionant al Văii Lesach, situată între culmile Dolomiților Lienz și Alpilor Karnisch, vă invită să alunecați pe pârtiile înzăpezite și să escaladați înălțimile impresionante. În Lesachtal vă puteți bucura de experiențe diverse.
După acest program activ puteți beneficia de oferta pentru relaxare de la hotelul cu spa Tuffbad. Aici, vizitatorii se relaxează în bazinul Brechl, învăluiți în aroma crengilor de brad.

6