LITORALUL ROMANESC-DIN CE IN CE MAI BINE


Am fost din nou pe litoralul romanesc.

Nu in concediu, cum ar crede unii, ce sa vad hotelurile din oferta noastra, sa le revad multe dintre ele, sa vad ce s-a mai schimbat – in bine sau in rau.

As putea spune, ca fata de 2010, cand am fost ultima data pe litoral, hotelurile s-au mai imbunatatit, statiunile s-au mai modernizat…despre servicii nu prea pot sa ma exprim, dar vreau sa cred ca e din ce in ce mai bine.

As incepe cu Mamaia, pentru ca e cea mai moderna, cautata, animata si scumpa totodata, statiune. Aici ai de toate: de la hoteluri pentru tineret, la family-cluburi, la hoteluri exclusiviste si super luxoase, pana la hoteluri standard de 2* care sunt la fel ca in urma cu 25-30 de ani (da, mai sunt si din astea din pacate).

Din fericire, hotelurile s-au schimbat, majoritatea dintre ele au schimbat mobilierul, au renovat/modernizat baile, au pus accent pe facilitatile oferite, pe locurile de joaca pentru copii, pe plajele private, pe programul de divertisment si pe serviciile de masa. Cei care doresc sa mearga in concediu cu copii, sau vor sa se odihneasca, le recomand sa aleaga zona de nord a statiunii, unde hotelurile sunt mai “aerisite”, plajele mai libere si preturile nu foarte piperate; dar aici majoritatea hotelurilor iti ofera serviciile complete de masa (all inclusive) si multe facilitate in cadrul hotelului (piscine, locuri de joaca, programe de animatie, seri tematice…). Zona centrala si de sud, spre Satul de Vacanta, e zona cea mai cautata, cea mai aglomerata, mai animata, plina de terase, restaurante si cluburi. Aici te poti plimba pe moderna promenade, poti participa la serile “Fashion”, poti “gusta” din viata cluburilor, poti simti adrenalina pe topoganele de la Aqua Magic iar serile in Satul de Vacanta sunt unice.

Dintre hotelurile din nordul si centrul statiunii Mamaia, eu personal as recomanda: Voila-Caraiman***, Phoenicia****, Phoenicia Luxury****+, Savoy****, Amiral-Comandor****, Central***, Dorna***, Mercur-Minerva***, Hawaii****, Modern****, Palas iar mergand spre centrul statiunii si Satul de Vacanta, recomand Tomis***, Flora***, Victoria***, Delta**, Aurora**+, Bavaria Blu****, Del Mar****, Parc****, Richmond****.

Urmatoarea statiune litorala, foarte cautata si care se adreseaza familiilor dar si tineretului, esteEforie Nord. Chiar daca plaja este mai ingusta – exceptand plaja Belona – nisipul este fin si intrarea lina in mare, deci se recomanda si celor cu copii. Aici preturile sunt foarte competitive, fiind una dintre statiunile care se adreseaza tuturor categoriilor de buget. Eforie este recomandata si recunoscuta si pentru multitudinea de restaurante, terase, autoserviri cat si pentru preturile accesibile, motiv pentru care la majoritatea recomand sa ia doar variante de cazare cu mic dejun. Ca si hoteluri, aici as recomanda Complex Steaua de Mare*** (sistem all inclusive si merita, pentru ca este mai retras ca si hotel, dar direct pe plaja), hotel Mirage****, Mondial****, Apollo***, Club Dunarea***, Fortuna***, pensiunea Roxana***, Vera***, Ovicris**.

Neptun, statiunea lacurilor, are cea mai buna plaja, dupa Mamaia. O plaja lata, cu nisip fin si intrare lina in mare, e o statiune recunoscuta si pentru restaurante, terase si cluburi. Singurul dezavantaj, daca poate fi numit asa, este distanta fata de plaja, majoritatea hotelurilor fiind la minim 200 metri de plaja, din cauza lacurilor Neptun1 si Neptun 2. Plaja “La Steaguri” este principala si cea mai renumita plaja din Neptun si se continua in sud cu plaja Jupiter iar in nord cu plaja Olimp. Aici ca si hoteluri recomand Insula****, 2D Resort&Spa*** (care are si sistem all inclusive), Doina*** si Sara***.

Mergand spre statiunile din Sudul litoralului, Jupiter incepe sa se orienteze spre familiile cu copii, oferind foarte multe facilitate pentru acestia. Hotelurile Delta*** si California*** (Cap Aurora) sunt CoHotels si ofera de la pat suplimentar gratuit pana la plaja copiilor, programe de animatie, club pentru copii si spectacole incluse. Un alt hotel recomandat este Capitol*** care ofera deasemenea facilitati pentru copii dar si pentru adulti (cum ar fi programe de scuba diving si scufundari), Olimpic*** si hotel Iris Nalba***.

Venus, o statiune care incepe sa se trezeasca la viata, ofera o gama larga de hoteluri de 5 si 4 stele cu conditii deosebite: Inter*****, Afrodita****, Dana****, Melodia**** (un hotel deosebit in adevaratul sens al cuvantului), Palace****, dar si 3 stele bune-hotel Vulturul***(hotel refacut complect) si Favorit*** (infratit cu hotelul Melodia****). Desi statiunea inca nu are prea multe de oferit din punct de vedere al distractiei, apropierea de Neptun si Mangalia nu fac din asta o problema. In schimb, este o statiune ideala pentru cei care doresc un sejur relaxant, linistit si odihnitor.

Saturn, este si statiunea mea preferata si o recomand pentru familiile cu copii pentru ca are o plaja foarte lata, cu nisip fin si intrare lina in  mare. Aici ai parte de linistea unei statiuni micute si cochete dar la 1 km distanta se afla orasul Mangalia, deci cei care doresc animatie, cluburi, terase, restaurante, shopping…este totul la indemana. De la Saturn spre nord, pana in Venus (2 km), se intinde una dintre cele mai salbatice plaje de pe litoralul romanesc, recunoscuta si pentru festivalul Liberty Parade, care este organizat aici in fiecare an. Hoteluri pe care le recomand eu personal ar fi Saturn*****, Cleopatra****, Sirena***, Adria***.

La fiecare hotel in parte as avea multe de adaugat, dar pentru cei interesati, ma gasiti la agentie, Transilvania Travel Services Oradea, str. Republii 31, la telefon 0259447071 sau pe e-mailoffice@transilvaniatravel.ro.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare