Egipt-Hurghada: si nisip si corali


Acasă » Blog » Egipt-Hurghada: si nisip si corali

Daca sunteti amatori de snorkeling sau fani ai divingului, cu siguranta va veti indragosti de Hurgada si de Marea Rosie. Hurghada este una dintre destinatiile de top ale Egiptului pentru cei ce cauta sa se relaxeze pe plaje mirifice sau sa se bucure de unele dintre cele mai limpezi ape din lume ori de peisajele splendide oferite de recifele de corali.

Hurghada pune la dispozitie peste 16 km de plaje si o gama variata de solutii de cazare, restaurante si cluburi, accesibile oricarui buget. Scufundarile reprezinta activitatea cea mai populara in zona, tocmai de aceea veti gasi la fiecare pas scoli si centre de diving autorizate.

 

 

 

Sute de specii de pesti inoata lenes de-a lungul tarmului Hurghadei. In Marea Rosie, cea mai nordica mare tropicala, traiesc peste 1000 de specii de nevertebrate, 1000 de specii de pesti si peste 200 de tipuri de corali – cu recife care pot atinge 90 de metri inaltime. Nu degeaba i se mai spune si „acvariul lui Allah”!

Pentru momentele de relaxare inafara plajelor, se poate alege o sesiune de shopping in buticurile din zona, odihna in satele de vacanta de lux sau vizita unor zonele montane: Mons Porphyrites sau ruinele Gebel Abu Dukhan. Calatoriile de o zi in regim safari sau de explorare a muntilor din peninsula pe camile sau jeepuri constituie solutii suplimentare excelente pentru petrecerea timpului liber in vacanta mult visata.